Tips för att minska din hunger


Under en diet är det vanligt att vara hungrigare än annars och ibland kan de kännas som att kroppen inte får i sig tillräckligt med näring. Det finns små saker som du kan göra för att minska din hungerkänsla och här är tre enkla sätt att tackla din hunger.

1. Vatten – När du känner att hungern är på ingång kan du lura din kropp genom att dricka vatten. Även under dina måltider behöver din kropp vatten och du kan på så sätt känna dig mer mätt. Jag dricker kallt vatten med mycket is och det funkar varje gång.

2. Protein – Mat med mycket protein tar längst tid för kroppen att bryta ner, vilket gör att du håller dig mätt under en längre period. Väljer du kyckling eller magert nötkött kan du även äta en större portion eftersom kaloriinnehållet är lågt. Om du inte har tid att äta ett lagat mål är en proteinshake perfekt och om du blandar den lite tjockare än vanligt, mättar den mer.

3. Frukt och grönt – Din tallrik bör ha så mycket mat som möjligt med så lite kalorier som möjligt på. Näring från grönsaker har ett lågt kaloriinnehåll och ger dig en stor mättnadskänsla. Det gör att du håller dig mätt en längre tid. Livsmedelsverket rekommenderar att vi ska äta 500 g frukt och grönt varje dag, visste du det?

Behöver du ett personligt uträknat kostschema där innehåller av frukt och grönt är uträknat efter vad du tycker om? Kontakta mig via kontaktformuläret. Just nu får du ett kostschema för 799kr (t.o.m 30/9) Ord pris. 999kr