Står det still i träningen? Här är 5 tips har hjälpt mig


Alla har vi en svacka i träningen någon gång, att vi tappar motivationen eller resultaten står till. Här är mina bästa tips för att ta sig vidare när man nått en platå i träningen.

1 Byt gym
Kroppen vänjer sig snabbare är vad du tror, prova att byta gym i ett par månader och upplev en ny miljö. Ett nytt gym kan öppna dina ögon för nya maskiner och kanske till och med en ny tid på dygnet då det är bäst att träna. Att byta gym ger dig ett hav av ny utrustning och nya rutiner vilket kan vara välbehövligt för att nå nya resultat. Du kanske till och med träffar nya människor som får dig att se på din träning på ett helt nytt sätt.

2 Byt träningsprogram/anlita en PT
Min rekommendation är att byta kost- och träningsprogram varje 8-12 veckor. Kroppen vänjer sig vid övningarna och har tid att förbereda sig för dina träningspass. Ett annat alternativ är att anlita en personlig tränare som kan lägga upp din träning utefter dina mål. Jag personligen blir motiverad av någon som har gjort den resa jag vill göra och vet vad som krävs.

3 Sov mera
Att sova minst 8 timmar per natt är ett måste, din kropp växer när den sover. Jag vet att det kan kännas omöjligt att hinna med skola, jobb, dina vänner och få tid till gymmet och sömn. Men du kommer känna en markant skillnad om du får tillräckligt med sömn varje natt, du kommer att må bättre och få mer energi.

4 Ändra din post-workout shake
Att du får i dig en proteinsahake efter din träning kanske inte är tillräckligt längre, din kropp behöver få i sig mer proteiner, kolhydrater och fetter. Experimentera med olika drycker eller mellanmål efter din träning för att se vad just din kropp svarar bäst på.

5 Gör något drastiskt
Skaffa en ny träningspartner, prova en nya träningsform, flytta utomlands, testa en ny diet, börja träna ute. Alternativen är oändliga, det viktigaste är att du har roligt när du tränar annars kommer du ingenstans.
Att flytta till Spanien och börja träna på ett helt nytt gym, M13GYM, med nya maskiner har verkligen gjort att jag har tvingats att utvecklas. Jag har fått ett rejält miljöombyte och träffar nya människor varje dag som berättar om sin syn på både träningen och livet.

 

Jag hjälper dig gärna att hitta nya motivation i träningen, antingen genom att köra ett pass PT pass med mig här i Marbella eller genom kost & träningsprogram online? kontakta mig för mer infomation!