Skillnaden att träna på gym i Marbella


Jag har nu tränat ca 2,5 månader i Marbella och detta är mina erfarenheter så här långt:

Sverige: Bra generell standard på gymmen men stora kedjor kontrollerar marknaden vilket ger likriktat utbud och utseende. Bra lägsta-kvalitet men svårt att hitta nåt unikt. Kolla t.ex hur många gym som har 50 kg hantlar.

Marbella: Gymmen är bra. Här finns alla typer av gym och man kan verkligen hitta gym som passar ens sätt att träna eller som har ett riktigt coolt utseende.

Sverige: Om okända överhuvudtaget kommenterar är det oftast påpekanden och inget positivt.

Marbella: Även folk man inte känner på gymmen kommenterar uppskattande när man tränar seriöst.

Sverige: Den svenska avundsjukan gör att man gärna tittar snett på de som är riktigt vältränade eller väldigt otränade. Det finns en norm vad som är ok.

Marbella: Folk är inte rädda för att se ut som de själva vill. Man ser mer extrema kläder och utseenden och folk är glada och uppmuntrande ändå.

Priset för att träna på gym varierar mer i Marbella. Det finns billiga ”råa” gym där man inte ens kan duscha och det finns extrema lyx-gym med grym standard. Priserna är ungefär samma för motsvarande standard som i Sverige men varierar mer beroende på var gymmet ligger.

Kort sagt än så länge positiva upplevelser av att träna på gym i Spanien. Att man sen kan köra powerwalk i t-shirt ute i solen i mars bland palmer är ju inte helt fel.

 

Vill du köra ett pass med mig som PT i Marbella? Tveka inte att kontakta mig!