Såhär gör jag när jag känner mig sjuk


Vanligtvis blir medelsvensken sjuk 2-3 gånger per år och vi som tränar blir extra frustrerade när vi känner att vi har en förkylning på ingång. Förutom att vi behöver sjukanmäla oss från jobbet, missar vi också våra ”gains” och känner en stark abstinens från träningen.

Förutom att tvätta händerna noga och ofta, vad kan du göra för att förebygga att en infektion sprider sig i kroppen?

  1. Drick mycket vatten
  2. Sov/vila så mycket du kan
  3. Ät vitaminer, både multivitamintabletter och apelsiner och citroner med mycket C-vitamin
  4. Ta frisk luft om du känner dig pigg nog

Jag blev sjuk i fredags kväll, helt plötsligt kom en sprängande huvudvärk, hög feber och både muskel- och ledvärk. Jag har i stort sett sovit mig genom helgen och druckit mängder med vatten. Varje gång jag blir sjuk gör jag samma sak och jag är ofta på benen igen efter några dagar, precis som denna gången. Idag mår jag som om inget har hänt och jag är förmodligen tillbaka på gymmet imorgon.

Om du blir sjuk, ta gärna en extra vilodag istället för att rusa tillbaka till jobbet eller gymmet så fort du känner dig hyfsat frisk. Jag tänker alltid att det är bättre att vila en extra dag än att bli sjuk en extra vecka. När du är sjuk är det otroligt viktigt att du lyssnar på din kropp, ta den tid du behöver och stressa inte upp dig för att du missar jobbet eller träningen. Oavsett om det gäller en sjukdom eller en skada så kommer din kropp tala om för dig vad den behöver för att bli bra igen och det är ditt jobb att lyssna.

 


Behöver du hjälp med träningen och kosten? Tveka inte att kontakta mig!