Rullband Vs. Stairmaster vad ska jag välja?


Jag får en del frågor om vad som är skillnaden mellan att använda sig av ett rullband eller en stairmaster. Det är en del saker som är viktiga att tänka på när du väljer mellan maskinerna:

  1. Vad är målet med din träning
  2. Vilka områden på din kropp vill du fokusera på
  3. Din nuvarande kondition

På ett rullband kan du justera hur låg eller hög effekt du behöver, därför är ett rullband ofta bra för dig som är överviktig eller inte är i bästa kondition. Ett rullband låter dig öka intensiteten allt eftersom din kondition ökar. Väljer du att använda ett rullband under högre intensitet när du redan är i god form, involverar du hela kroppen samtidigt. Ett rullband är ett bättre redskap för dig med mål att förbättra konditionen samt få en slankare figur.

På en stairmaster kan du också justera till en nybörjarnivå, men rörelsen på ett rullband är mer naturligt och ofta mer bekvämt för en oerfaren. Ett hårt motstånd på en stairmaster är väldigt påfrestande och är bra när du vill förbättra konditionen samt tona dina benmuskler, då en stairmaster har störst fokus på dina ben. Du som använder en stairmaster bör ha som mål att utveckla dina lår och ben ytterligare.

Vill du köra ett pass PT pass med mig Marbella eller köpa kost & träningsprogram online? Tveka inte att kontakta mig!