Råvaror som bygger muskler snabbt


Det finns oändliga alternativ av råvaror som hjälper dig att bygga maximalt med muskler, jag har valt ut mina favoriter och de som är viktiga för mig.

Hälsosamma fetter
Bra fetter spelar en stor roll i hormonregleringen i kroppen och för vår fettförbränning, men det ger oss även en bra grund för att bygga muskelmassa.

Ägg
Ägg är en riktig bodybuilding-klassiker och innehåller högkvalitetsprotein, aminosyror och vitaminer. Det jag gillar med ägg är att det är relativt billigt och det går snabbt och lätt att tillaga. Jag rekommenderar mina kunder att behålla äggulan vid tillagning och istället blanda i mer flytande äggvita för ett proteinrikt mellanmål.

Whey protein-pulver
Whey protein har blivit populärt av en anledning, det är ett högkvalitetsprotein och tas snabbt upp av kroppen. En proteinshake är ett enkelt och snabbt mellanmål som inte kräver kyla. Även om du inte tränar för att bygga maximalt med muskelmassa är whey-protein ett bra mellanmål. Kom ihåg att proteinpulver inte kan ersätta en måltid.

Fisk
Fisk innehåller mycket Omega-3 och är bra för metabolismen. Jag kan ofta glömma bort just fisk i min vardagskost, men varje gång jag äter det är det lika gott.

Havregryn
Havregryn är en populär källa av kolhydrater eftersom det har ett lågt GI-värde. Det är viktigt att äta högkvalitets-kolhydrater som ger dig energi under en längre tid om du vill öka i muskelmassa.

Magert nötkött
Nötkött är populärt bland proffsbyggare och det innehåller mycket näringsämnen, aminosyror och vitaminer. Anledningen till att proffsbyggare väljer det är på grund av att det bara innehåller ungefär 150 kcal per 100 g.

Kyckling och stekta grönsaker

Kyckling och stekta grönsaker

Kyckling
Kyckling är ännu en bodybuilding-klassiker i matväg och en jättebra källa av protein med lite kalorier Det är lätt att tillaga och går att köpa i stora mängder för en mindre kostnad kostnad. Var noga med att ta bort skinnet på kycklingen då det innehållet onödigt mycket kalorier.

Fullkorn
Till exempel brunt ris. Det är lättare för magen att smälta och innehåller mer och bättre näringsämnen än vitt ris. Fullkorn ger dig mer energi och det reglerar även hormonnivåerna.

Grönsaker
Snåla inte med grönsakerna. Grönsaker innehåller viktiga fibrer, näringsämnen och mineraler som får din kropp att fungera normalt.

Keso
Keso är en bra källa utav caesin-protein, som har ett långsamt upptag av kroppen. Många bodybuilders äter keso innan de ska sova eller innan långa perioder utan mat. Keso innehåller en redig dos av näringsämnen, bland annat B-vitamin och kalcium. Köp din keso fettfri eller med minsta möjliga fettprocent.

 


Vi har alla olika råvaror som vi svarar bäst på, när du bokar ett PT-pass tillsammans med mig eller köper kost-och träningsprogram online får du ett skräddarsytt schema bara för dig. Tveka inte att kontakta mig!