Råvaror för att öka din muskelmassa


Det finns mängder med råvaror som är viktigt för att kroppen ska kunna växa och bli starkare. Här är de viktigaste enligt mig.

Hälsosamma fetter – Hälsosamma fetter spelar roll i hormonreglering och fettförbränning, men ger också en bra grund för att bygga muskelmassa.

Ägg – En bodybuilding-klassiker. Ägg innehåller högkvalitetsprotein, aminosyror och vitaminer. Det är en billig råvara som kan tillagas snabbt och på många olika sätt. Trots vad vissa säger om äggulan så innehåller den användbara näringsämnen, blanda ett par hela ägg + lite flytande äggvita för en bra protein-kombo!

Whey proteinpulver  – Whey protein är också ett högkvalitetsprotein och kan snabbt tas upp av kroppen. Att förbereda proteinshakes går snabbt och de behöver inte stå i kylen.

Fisk – Fisk innehåller mycket Omega 3 fetter och protein och det är bra för att boosta metabolismen och för att förbränna fett.

Havregryn – Havregryn är en populär källa av kolhydrater eftersom det har ett lågt GI-värde. Det är viktigt att äta högkvalitets-kolhydrater om man vill bygga muskler.

Magert nötkött – Nötkött är en viktig källa av protein som många proffsbyggare ser som ett måste i sin diet. Det innehåller mycket näringsämnen, aminosyror och vitaminer och bara ca 150 kcal per 100g.

Kyckling och stekta grönsaker

Kyckling och stekta grönsaker

Kyckling utan skinn – Kyckling utan skinn är en jättebra källa av proteiner, det är hög kvalité och har väldigt lite kalorier. Det är lätt att tillaga och går oftast att köpa i olika storlekar.

Fullkorn – Fullkorn, tex brunt ris är lättare för magen att smälta och innehåller bättre näringsämnen än andra typer av korn. Fullkorn ger dig mer energi och reglerar hormonnivåerna.

Frukt och grönsaker – Det är viktigt att få i sig grönsaker och frukt eftersom de har viktiga fibrer, näringsämnen och mineraler som får din kropp att fungera normalt.

Keso – Keso är en bra källa utav caesin-protein. Casein-protein har ett långsamt upptag av kroppen. Många bodybuilders äter keso innan de ska sova eller innan långa perioder när det kan vara svårt att äta. Keso innehåller en bra dos utav näringsämnen så som, B-vitamin och kalcium. Köp den som är fettfri eller innehåller väldigt lite fett.

Självklart finns det mängder med råvaror som är bra för kroppen, men just de här råvarorna finns i alla matbutiker. Det är inget komplicerat och det finns flera olika recept bara med ingredienserna ovan. Om du fyller din kyl med det här har du alla medel du behöver för att bra kost.

September går mot sitt slut och till och med 30/9 så har jag erbjudande på kost eller träningsprogram för 799kr/st eller kost+träningsprogram för 1299kr.