Prova de här


Här är mina bästa metoder för att chocka musklerna mitt i passet:

Super set
Här väljer du två övningar som träffar samma muskelgrupp och genomför dom fler gånger direkt i följd. Till exempel: 10 repetitioner bicepscurl med stång och direkt när du släpper vikten tar du upp ett par hantlar och kör 10 repetitioner bicepscurl. Detta gör du utan vila och tills dina armar håller på att sprängas.

Drop set
När du nått din maxvikt i en övning kör du en repetition med så många set du klarar av och därefter sänker du vikten och gör samma sak, utan att vila. Vanligtvis gör man 2-3 drop set, men vill du fortsätta sänker du vikten ytterligare.

Uttröttande träning
Prova att köra de lätta övningarna först i ditt pass, till exempel: framsida och baksida lårcurls innan knäböj och benpress. Här kör du högreps på lätt vikt för att trötta ut muskeln, om du provar detta är det viktigt att tänka på din teknik i de tunga övningarna så att du inte skadar sig.

Assisterad träning
När du har någon som backar upp dig i gymmet bör du ta nytta av det, välja en övning och köra till faliure med en tyngre vikt. Säg att du klarar av 5 repetitioner på en tyngre vikt, då backar din kompis upp och du kan pressa 4 repetintioner till på samma vikt till. Att ha en träningspartner är bra för din utveckling och när du har chansen att träna tillsammans med din kompis, din mamma eller pappa så tycker jag att du ska prova detta.

Prova någon av de här metoderna på ditt nästa pass och se hur din kropp reagerar. Att variera dig i träningen är inte bara nyttigt för dina muskler, det är kul också! Min favorit för att öka i styrka är assisterad träning och jag ökar alltid vikterna efter några veckor av back up.

 


Vill du köra ett pass PT pass med mig Marbella eller köpa kost & träningsprogram online? Tveka inte att kontakta mig!