När jag väljer gym tänker jag på… 2


Att välja gym kan tänkas lätt, du väljer det gym som är närmast eller det gym som erbjuder bäst pris. Alla har inte möjligheten att välja mellan olika gym, men om du har chans att jämföra och fundera ut vad som är bäst för dig har jag listat fyra punkter som är bra att ha i åtanke.

  1. Tänk på hur stor lokalen är jämfört med hur många det är som tränar där. Om det är ett mindre gym finns risken att du behöver vänta på maskiner.
  2. Ta en runda inne på gymmet innan du köper ett medlemskap, kolla så att det finns de maskiner som du använder dig av.
  3. Ett bra gym har ett brett utbud av cardiomaskiner. Kolla inte bara efter rullband och crosstrainers, utan även trappmaskiner, cyklar och roddmaskiner.
  4. På en del större gym har du även tillgång till massageterapeuter, pooler och löpbanor. Fundera på om det är något som du är intresserad av innan du skriver på ditt medlemsavtal.

Jag går även mycket på hur atmosfären är inne i ett gym, jag vill att mitt gym ska motivera mig att träna hårdare och längre pass. Jag vill hellre träna på ett gym som är lite mer hardcore, där jag får chans att svettas och träna tungt utan att det sänder fel signaler. För mig är det också viktigt att personalen är schysst och tillmötesgående, ett enkelt ”hej” när man kommer räcker långt. Även att personalen meddelar om ändringar eller eventuella byggarbeten.

Men, det som motiverar just mig är kanske inte motiverar dig och därför är det viktigt att fundera hur du vill att atmosfären ska vara i ditt gym. Idag finns det mängder av olika typer av gym, ta din tid för att hitta det som passar och motiverar just dig. Det är du som ska utvecklas i träningen, ingen annan.


 


Behöver du hjälp med träningen och kosten? Tveka inte att kontakta mig!


2 tankar om “När jag väljer gym tänker jag på…

  • Johan

    Jag tycker det säger mycket om gymmet ifall det är ordning på vikter, hantlar och handtag till linor. min erfarenhet är att i dåligt skötta gym med dålig stämning bryr sig inte folk om att ställa tillbaka grejor

    /JT

Kommentarer är stängda.