Korta och långsiktiga mål


Att sätta upp mål hjälper dig att prioritera saker som tar dig i rätt riktning, att ha ett konkret mål hjälper dig att komma iväg och träna de gånger du kanske inte riktigt känner för det. Att lyckas hålla igång med träningen handlar om att sätta upp tydliga mål för vad du vill uppnå. Jag anser att tydliga mål med träningen är ett måste för att utvecklas i gymmet. När du väl kommit över din nybörjarperiod i gymmet kommer du förlora all motivation om du inte tänker ett steg i förväg. Du behöver ta kontakt med en personlig tränare där du får ett program samt att du får fram konkreta målsättningar.

Kortsiktiga mål kan handla om att du ska ta ut dig så mycket du kan under ett träningspass eller att du ska klara av en viss vikt i en övning. En träningsdagbok är därför ett utmärkt redskap för att nå kortsiktiga mål, att under varje pass skriva ner vilka vikter du klarar av ger dig en chans att inför nästa pass ha som mål att klara av mera. Det ger dig en extra push att komma närmare dina långsiktiga mål.

Ett långsiktigt mål kan vara att du ska klara av att lyfta en viss vikt eller att du ska gå ner/gå upp i vikt under en viss tidsperiod. Se dom långsiktiga målen som en livsförändring, det som är din grundmotivation i träningen.  Till exempel att gå ner 10 kg i vikt, ställa upp i en tävling eller att du ska kunna springa ett lopp. 

Jag använder mig utav en träningsdagbok där jag skriver ner alla vikter dag tagit under mina träningspass, tillsammans med mitt träningsprogram får jag alltid ut det mesta av mina pass. När jag tycker att träningen känns tung hjälper det enormt att ha svart på vitt vad jag behöver göra för att nå mina mål.

Vet du inte vad dina mål är eller hur du ska sortera i kortsiktiga och långsiktiga mål hjälper jag dig med det i ett personligt kost & träningsprogram online, eller under PT pass tillsammans med mig i här i Marbella. Tveka inte att kontakta mig!