Kalorier


Att räkna kalorier är egentligen väldigt onödigt och tidskrävande, om ditt mål är att gå ner i vikt för att må bra anser jag att det finns enklare och bättre sätt än att räkna varje kalori.

De här inlägget är tillägnat er som vill ha en snabb livsförändring, jag vill börja med att säga att en livsförändring tar tid, om du vill hålla kvar dina resultat behöver du en metod som är enkel och långsiktig. Att räkna kalorier är ganska jobbigt och jag kan garantera dig att du kommer tröttna efter några veckor. Tänk istället att du ska göra av med mer energi än du får i dig, för att göra det behöver du minska ditt matintag och öka din dagliga motion. Följ din plan noga och kom ihåg att ha tålamod.

Ett bra tips på hur du skulle kunna starta din viktnedgång utan att räkna kalorier är att föra en matdagbok. Skriv ner allt du äter varje dag, skriv även ner hur mätt du blev och hur det påverkade resten av din dag. Leta efter mönster i din matdagbok, till exempel att du blir mer sötsugen när du äter sämre under dagen.

Ett annat tips är att äta regelbundet, då slipper du bli akut hungrig och du återskapar kontroll över din kropp. Då minskar risken för att du äter något onyttigt.

Här är det viktigt att du känner dig själv, vet du om att det finns matvaror du alltid äter för mycket utav bör du utesluta det helt ur din kost. Jag kan utan problem äta en hel limpa om jag får chansen och därför köper jag aldrig hem bröd när jag handlar. Jag hade bara ätit upp det samma dag.

Att gå ner i vikt behöver inte vara krångligt eller kräva en uträkning för varje måltid. Titta istället på hur du lever idag och utvärdera hur du kan göra av med mer energi än du får i dig. Om du behöver hjälp med att komma fram till en plan för dig och din resa – Tveka inte att kontakta mig!


Jag vill påpeka att detta endast gäller dig som vill tappa några extra kilo eller bli mera hälsosam. Om du tränar på en högre nivå och ditt mål är att tävla eller bygga maximalt med muskelmassa rekommenderar jag istället dig att köpa en individuellt uträknat kost-och träningsprogram av mig.