Hur lång tid ska jag vila mellan mina set?


Vi som tränar för att bygga maximalt med muskelmassa behöver komma ihåg att vila rätt tid mellan våra set. När du tränar hårt vill du ge din kropp en chans att återhämta sig, men samtidigt vill du inte låta kroppen slappna av och förlora intensiteten i träningen. Tänk på att hålla ett jämt tempo genom ditt pass för att förhindra att du skadar dig. När du vilar för lite påverkar det din energi under resten av passet och det är lätt att du tappar tekniken. Om du istället vilar för länge förlorar du pump och dina muskler blir lätt kalla.

Jag rekommenderar att du vilar 1 minut mellan varje set, då hinner musklerna återställa ungefär 70% av din styrka. Du vill att dina muskler ska vara lite trötta när du börjar nedbrytningen av dina muskelfibrer och det gäller vid varje set på varje övning. Att vila mer än 3 minuter mellan varje set ger musklerna en total återhämtning och du tappar intensiteten i din träning.

Att hålla en jämn vila på 1 minut varje set under hela ditt pass gör att dina muskler behöver jobba hårdare och det kommer göra dig starkare vilket i sin tur ökar din muskelmassa.

Kom ihåg att detta gäller för dig som vill bygga maximalt med muskelmassa och om du motionstränar eller tränar för att bränna fett rekommenderar jag en annan metod.


Är du intresserad av att veta mer om hur just du ska tänka kring hur du ska vila under ditt pass? Tveka inte att kontakta mig!