Hur kommer jag igång med träningen?


Att börja träna eller att komma igång med träningen efter ett uppehåll kan kännas omöjligt och motivationen att gå till gymmet är lika med noll. Om du inte har någon tanke bakom din träning kommer du inte att kunna hålla motivationen uppe. Försök att hitta din inre motivation, det som gör att du mår bra av att träna. Att du tycker att din träning är meningsfull kommer ta dig långt.

Jag vill att du som börjar träna startar på din egna nivå, tänk dig att du ska göra detta livet ut. Men, utmana dig i takt med att du utvecklas. Fundera på vad du vill få ut av din träning, sätt upp delmål och var noga med att dina mål är realistiska.

Det är otroligt viktigt att du tycker att din träning är rolig, det finns en träningsform för alla. Allt från dansklasser till boxningsklasser till styrketräning. Testa olika träningsformer och se vad du gillar.

Plocka fram känslan efteråt innan, med det menar jag att du ska visualisera dig den fantastiska känslan efter ett träningspass och tänk att om en timme kan du känna precis så.

Din yttre motivation är också viktig, köp nya träningskläder, sätt ihop en bra spellista, sätt upp ditt träningsprogram på kylskåpet, träna med en kompis eller en personlig tränare.

 

Behöver du hjälp att tänka nytt i träningen? Tveka inte att kontakta mig! Jag hjälper dig med kost & träningsprogram online samt PT pass i Marbella.