Hur kan du göra första målet annorlunda?


Din frukost ska ge dig energi under hela dagen och därför är det viktigt att den innehåller vitaminer, protein och fibrer. Ägg är det perfekta frukostkomplementet till havregryn och det är dessutom något du kan förbereda kvällen innan.

Förutom protein är ägg bombat med E-vitamin och selen vilket hjälper dina muskler att återhämta sig. Kombinationen av fett och protein i ett ägg hjälper dig att hålla dig mätt lägre och minskar därmed ditt sötsug under dagen. Som om det inte räckte innehåller ägg även D-vitamin som är bra för ditt välmående – ägg har alltså en  del positiva effekter.

Om du tänker på vilka fördelar det finns med att äta ett ägg på morgonen, är det en väldigt billig råvara i förhållande till vad du får. Väg också in hur mycket olika frukostvarianter av ägg du kan göra – äggröra, kokt ägg, omelett, pocherat ägg, stekt ägg, ägg på toast. Livet med ägg inkluderat i dina frukostar behöver alltså inte vara tråkigt.

Ett mycket hett och enkelt tips är att koka två ägg och äta dom tillsammans med avokado samt salt och olivolja. Det är som gjort för stressiga mornar.

Om du vill läsa mer om havregrynsfrukostar och dess effekter hittar du det här.

För att lära dig mer om kost och träning – kontakta mig!