Gör om och gör rätt, hoppa inte över måltider!


Jag gillar att prata om kost och träning med kunderna som tränar på det gymmet där jag jobbar. Men jag känner att jag alltför ofta så får jag höra:
 ” Jag deffar nu så jag hoppar över lunchen och de flesta kolhydrater under dagen ” – Visst, du kanske käkade extremt mycket så att hoppa över en måltid är ingen fara.

Sedan får jag oftast redan bara ett par dagar senare höra:
” Usch! jag har tappad glöden och orken till träningen! Anton hjälp mig varför har jag tappat gnistan?! ”.

 

11912948_10153455302092597_1046814904_n

6 mån ändrad kost från 4 stora mål till 7 små

Som du säkert vet är det ingen höjdare att gå och handla hungrig.
Det blir lätt att man köper med sig saker som man egentligen inte behöver, gärna onyttiga saker också..

Precis samma grej händer när du låter din hunger välja vad du ska äta.

Om du alltid måste gå att kämpa emot din hunger genom att inte äta kommer du garanterat oftast göra fel val när du väl ska äta. Dessutom så kommer din lust att träna försvinna genom att din kropp inte får någon eller tillräckligt med energi i blodet. Vilket resulterar till att du troligtvis fastnar i soffan och inte orkar åka till träningen.

Titta tillexempel på dina klasskompisar eller arbetskompisar som inte äter frukost eller hoppar över lunchen. Deras humör svajar upp och ner detta beroende på att deras Nordadrenalin stiger. Det är ett hormon som triggar kroppen och ofta gör en ofokuserad och retlig.  Dessutom sjunker serotonin nivåerna, vilket oftast leder till nedstämdhet. Vilket är vanligast bland skolungdomar och studenter som skippar frukosten eller lunchen i skolan.

A och O är att först bryta ner måltiderna till mindre mål och ofta. Istället för att hoppa över de helt. För du vill väl vara frisk och prestera på topp?

Känner du fortfarande att du är fast i djungeln med kost och träning och har tappad din machete så du inte kan ta dig ut? – låt mig hjälpa dig med ett personligt utformat kost och träningsprogram upplagt för att nå dina mål i den takt du vill!

LIFEFLOGO200px

 

Kost & träningsprogram: 699kr
Kostschema : 399kr
Träningsprogram : 399kr
kontakta mig för Personlig träning på Life Health & Fitness i Mölndal!

– använd kontaktformuläret!