Ett ryggpass på 10 minuter 2


Idag var det fullt med folk på gymmet och många maskiner och stänger var upptagna. Jag ändrade därför om i vårt ryggpass och anpassade det efter vilken utrustning som var ledig. Ibland är det okej att vänta på sin tur men idag var mitt koffeinintag högt och jag kände inte för att vänta på maskiner.Jag skrev snabbt ner ett nytt pass på telefonen under tiden som vi värmde upp och det blev ett riktigt bra pass.

1. Latsdrag 12×5 med 0.5 sekunders paus i bottenläget
– Jag började med 40kg och avslutade mina sista 2 set med 100kg. Jag jobbade mycket med tekniken genom alla set och squeezade latsen extra i bottenläget under pausen.

2. Stångrodd med övergrepp 12, 10, 10, 8, 8
– Den här övningen kändes tyngst i passet och det är troligtvis eftersom jag är ganska klen i överdelen av ryggen. Jag började med 40kg och avslutade sista 8an med 120kg.

3. Hantelrodd 12×4 30 sekunders vila mellan varje set
– Jag började med 20kg och körde sista 2 setten med 34kg. Anledningen till att jag inte går tyngre än så är skaderisken, en kortare vila mellan varje set ökar pumpen i musklerna och då är det lätt att tappa tekniken.

4. Kabelrodd med axelbrett grepp, 0.5 sekunders paus i flexat läge 12, 10, 8, 8 
–  Här är det mycket fokus på teknik och jag började med 60kg och avslutade med maskinens max, 120kg.

5. Ryggresningar 12×5
– klassiska ryggresningar, tänk på att kura ihop dig till en boll och sedan veckla ut dig successivt på vägen upp.

Jag svarar bäst på ett pass där det är mycket fokus på både teknik och kontakt. Alla fungerar olika och det är viktigt att du har koll på hur din kropp fungerar och svarar bäst på. Testa dig fram.

Avslutningsvis körde jag 100 reps vader i stående vadpress med 60kg och därefter 15 minuter högintensiv cardio.
Nu efter passet har vi förberett kotlett med ugnstekt klyftpotatis som vi ska äta ute på altanen. Vädret är mycket skönare nu när det är mellan 22-25 grader istället för 35+ grader. Sensommaren har kommit till Marbella!

17 maj – 19 juli


2 tankar om “Ett ryggpass på 10 minuter

Kommentarer är stängda.