Ett magiskt axelpass


För ett par veckor sedan gjorde jag återigen ett nytt schema till mig och Emma. Jag tror att vi har hunnit köra igenom alla muskelgrupper två eller tre gånger nu. Idag var det dags för axlar igen och axelpasset är verkligen helt magiskt. Varken jag och Emma använder oss av pre-workout för tillfället och trots det får vi båda en extrem pump, kontakt och styrka i varje övning. Vi har även en period där vi lämnar hörlurarna hemma och verkligen finns där för varandra under passet istället, det funkar också riktigt bra!

Axelpasset är följande:
Axelpress i smithmaskin 12,12,10,10,8,8,8
Första 2 setten är warmup-set och jag höjer vikterna rejält. Sista settet på 90kg.

Axelpress med hantlar 5×10
Första 2 setten har jag samma vikt (22kg) , därefter ökar jag (30kg) och sista settett är det tyngsta. (40kg)

Stående axelflyes 12,10,10,10
– Jag ökar vikten varje set och vilar 30 sekunder mellan varje set. Jag började första settet med 10kg och avslutade övningen med 20kg.

Axelpress maskin 3 set med 15 sek vila.
Superset. 15 sekunders vila mellan varje set.

Axelflyes för baksida axlar 10, 10, 10, 8 ,8 
– Jag sitter framåtlutad på bänk med fokuserar på att squeeza baksida axlar och traps. Jag började med 8kg och slutade med 16kg.

Baksida axlar i pec dec 5 set till failiure
 Jag började tungt med 50kg och höjde vikten alla set. Jag körde så många jag orkade varje set och avslutade med 16 reps på 100kg.

Jag tog även död på mina vader med 100 reps stående vadpress och 100 reps sittande vadpress. Alla reps är utförda på så kort tid som möjligt och med full kontakt. Brutal pump!

Avslutningsvis körde vi 25 minuter cardio på crosstrainer i låg intensivt tempo.

Om du är intresserad av att testa det här passet rekommenderar jag att du äter ca 1.5 timme innan för att ha maximalt med energi att klara dig igenom hela passet. Även att du har bcaa under ditt pass och ett vassle protein som du kan dricka direkt efter. Därefter bör du åka hem och fylla på med mat igen!

Boka online coachning för endast 1499kr under 12 veckor och få nya scheman likt detta, regelbundet på din mail.