Det bortglömda kosttillskottet


Vid tung styrketräning är kreatin ett viktigt kosttillskott och själv tar jag alltid kreatin tillsammans med min pre-workout och post-workout shake. Kreatin är alltså ett kosttillskott i pulverform som ger dig ökad prestationsförmåga. Kroppen producerar själv kreatin i njurarna som du sedan använder när du tränar och det finns även i rött kött. Det finns flera studier som visar på att kreatin faktiskt ökar styrkan hos både tjejer och killar.

Kreatin höjer nivåerna av kreatinfosfat i din kropp och när du tränar omvandlas det till energi, främst när du utför tung och intensiv träning där du bränner syre snabbare än du hinner syresätta dina muskler. De första dagarna när du tar kreatin går du vanligtvis upp ungefär 2 kg och det är vätska som binder kreatinet i dina muskler. Ju mer kreatin du har lagrat i dina muskler desto större effekt får du av det och det spelar även roll hur mycket kreatin du har naturligt i din kropp.

Självklart svarar vi olika på kreatin och det finns inget sätt att konstatera att detta verkligen funkar för just dig. Det är bara ännu ett sätt att se till att du har alla förutsättning för att nå ditt mål.

 


Vill du köra ett pass PT med mig Marbella eller köpa kost & träningsprogram online? Tveka inte att kontakta mig!