Centro plaza i Marbella


Centro Plaza är ett mindre shoppingcenter ungefär 7 minuter från vårt hus och är perfekt att strosa runt på när vi inte vill ta oss ner till hamngatan i Puerto Banus. Det är där M13GYM Marbella ligger och det är även är fullt av restauranger, butiker och kontorslokaler. Vi har faktiskt provat 9 av 10 restauranger och det finns alltifrån sushi till hamburgare. Vår favorit är helt klart Yanx, det är en amerikans restaurang och deras hamburgare med lökringar är en solklar tia på cheatdays.

Gymmet jag jobbar på ägdes av Dorian Yates fram till slutet av 2016 och det byggdes för att efterlikna gymmet som han tränade på i England under de år han blev Mr Olympia 6 gånger. Det betyder att maskinerna och hantlarna är gjorda för att lyfta tungt och det finns hantlar upp till 80kg. När det köptes upp av de nuvarande ägarna bytte dom namn till M13GYM Marbella och fräschade upp lokalen. Det är en riktigt ljus lokal och det finns verkligen utrymme för mig att utvecklas ordentligt där, vilket jag utnyttjar direkt. Vi har funderat på att prova en del andra gym här i Marbella, men jag tror faktiskt att vi har hittat hem.

Varje lördag är det marknad på Centro plaza och hela torget är packat med stånd och människor. Man kan köpa allt från mat till handdukar och det är verkligen populärt bland alla som bor i Nueva Andalucía. Den pågår oftast mellan 9-14 men när det är riktigt mycket folk är dom där hela dagen och det är verkligen en rolig upplevelse. När vi ska till gymmet parkerar vi alltid på en tvärgata men på lördagar är det fullt med folk, stånd och bilar överallt. Vilket alltid resulterar i att vi får gå dubbelt så långt i värmen och jag tror det är vårt största problem här i Marbella, haha.

Processen att flytta ner till Marbella gick ganska fort och plötsligt hade vi ingen återvändo. Men jag tror inte att vi hade kunnat flytta till ett bättre ställe än Marbella, det är underbara omgivningar och väldigt hjälpsamma människor. Vi trivs kort sagt.


Vill du köra ett pass PT pass med mig Marbella eller köpa kost & träningsprogram online? Tveka inte att kontakta mig!