Bli aldrig van


Det är lätt att vänja sig vid träningen, att hamna i en rutin inne i gymmet och ta det lugnt ett pass eller två. Att du vänjer dig vid din träning är det farligaste du kan göra och det är då du gör de vanligaste träningsmisstagen.

Misstag nr. 1 – du minskar vikten och höjer repetitionsantalet under dina pass. Det ska vara jobbigt och det ska vara svettigt att träna, varje set ska svida. Kom ihåg att stegvis höja vikterna, din kropp kommer att tacka dig.

Misstag nr. 2 – du börjar undvika de övningar du inte kan utföra. Att hoppa över vissa övningar kan till slut leda till att du skadar dig, din kropp behöver en symmetri och när du tränar en muskel behöver du även träna den motsatta. Var inte rädd för att be om hjälp, anlita en personlig tränare och lägg ner fokus på att öva in tekniken i olika övningar.

Misstag nr. 3 – du åker till gymmet utan ett mål, det spelar ingen roll om det är ett mål för dagens träningspass eller om det är ett långsiktigt mål. Din hjärna behöver något att kämpa mot och hålla motivationen uppe när det känns tungt. Var smart i din träning och lägg upp specifika och relevanta mål och ge dig själv en deadline.

Misstag nr. 4 – du är fast i maskinvärlden, våga ta tag i de fria vikterna och sätt hela din kropp i rörelse. Maskiner hjälper dig inte att träna upp ditt core och din stabilitet.

Misstag nr. 5 – du tränar själv. Det är oerhört svårt att ständigt motivera sig själv i gymmet och dessutom är det mycket säkrare att ha din vän med dig i gymmet om du ska lyfta tyngre vikter. Du kan även anlita en personlig tränare, jag lägger mycket fokus på motivation och coachning när jag tränar mina kunder.

Misstag nr. 6 – du tränar inte hårt nog, vare sig om du går på ett gympapass i grupp eller styrketränar nere i gymmet ska din träning vara intensiv. Fokusera på varför du är på gymmet och låt ditt hårda arbete inspirera någon annan.

Och kom ihåg – var snälla mot varandra på gymmet, plocka bort efter er och våga fråga om hjälp! 


Jag hjälper dig mer än gärna att bygga upp en struktur i din träning och ge dig den motivationspush du behöver för att nå dina mål. Tveka inte att kontakta mig!