Att hantera stress


När listan på saker som behöver göras under dagen blir för lång och stressen långsamt börjar komma är det viktigt att veta vad du kan göra för att må bättre. Det finns både kortsiktiga och långsiktiga åtgärden för stress.

Att förbättra din situation för den närmaste timmen eller till och med dagen hjälper dig att se klarare och bli mer motiverad att ta tag i det som behöver göras. Ta en 30 minuters promenad ute, sätt på musik i hörlurarna koppla bort omvärlden. Försök även identifiera vad det är som gör dig stressad och skriv ner det. Kan du komma fram till varför det gör dig stressad och vad du kan göra åt det? Om inte – försök att släppa det. Att oroa dig över något du inte kan påverka kommer inte att förändra situationen. Acceptera att livet har med-och motgångar som du ibland inte kan påverka.

Något som jag personligen finner väldigt hjälpsamt i alla lägen är att varje kväll skriva ner en plan för morgondagen. Det hjälper mig att strukturera upp min dag och även att se vad jag behöver ta tag i dagen efter ifall jag inte hunnit med allt. Är det något jag inte har hunnit med idag blir det automatiskt prio ett för morgonen.

En balanserad kost lindrar faktiskt stress. Minska även på din konsumtion av alkohol och koffein då det är något som triggar ångest och panikattacker i kroppen. Min Pre-Workout (länk här) är koffeinfri dels på grund av det. Fundera även på hur du sover om nätterna och försök att eftersträva en god natts sömn varje kväll. Att träna extra hårt, byta sängkläder eller umgås med någon man känner sig trygg och bekväm med kan göra att du sover bättre.

Eftersträva alltid 30 minuter avslappning varje dag, kolla på ett avsnitt av din favoritserie, läs bloggar, lyssna på musik och kolla igenom din telefon.

Att umgås med Amino är alltid stressbefriande för mig.

Och återigen, det är väldigt viktigt att du inte oroar dig för saker som du inte kan påverka och släpp all din oro om du känner att du har gjort allt du kan.

Stress är väldigt vanligt och det ibland känns det helt omöjligt att överkomma. Jag är utbildad mental coach och jag hjälper dig gärna att strukturera upp en plan för din vardag samt din kost och träning. Tankesättet i träningen och vardagen går ofta hand i hand och att träna minskar stress. Tveka inte att kontakta mig om du behöver hjälp!