Är du färdig? Ja! – Plocka bort efter dig då..


Den största respekten du kan visa andra på gymmet är att städa under efter dig, att plocka bort fria vikter och viktplattor är a och o på gymmet. Många av er tänker nog att det är personalens jobb och det är väl delvis sant. Men vad ni inte tänker på är att det finns inte tillräckligt med personal för att städa upp efter alla under en hel dag.

Då kommer det riktiga problemet, att den som använder maskinen efter dig ska använda samma vikt som du använde är ytterst liten och antagligen behöver näste man börja övningen med att plocka av vikter som du anävnde. Vi kan alla hålla med om att det är irriterande och aningen motivationsstörande. Jag har flera gånger sett folk välja en annan övning för att slippa städa efter någon annan.

Om du har haft orken att lägga på alla vikter du använt bör du också ha orken att plocka bort dom. Alternativt att du använder dig av en vikt som du klarar av att plocka undan när du är klar.

Om du tycker att det är okej att lämna det så som du hittar det och gör mot andra som dom gör mot dig så borde du verkligen tänka om. Att du plockar undan efter dig kanske inte förändrar allt men det förändrar allt för någon.

Vikterna behöver inte hängas tillbaka på sin plats, bara dom inte är kvar på maskinerna.


Vill du köra ett pass PT pass med mig Marbella eller köpa kost & träningsprogram online? Tveka inte att kontakta mig!