Använd rätt utrustning för dig


Fria vikter är i princip alltid bäst, förutom om du har skadat dig eller har någon olikhet i kroppen.

Varför?
– maskinerna som finns på gymmen idag är extremt teknologiska och väl utformade för att du ska få maximalt ut utav din träning. Vilket såklart är bra, men kroppens muskler klara av gravitationens dragkraft bättre än maskinernas motstånd. Vilket gör att när du använder fria vikter tex. stänger och hantlar kommer du att utveckla mer muskelmassa än när du använder maskinerna.

Dessutom är eller har många framgångsrika bodybuilders också varit styrkelyftare. En sport där man bara använder fria vikter.

Fria vikter ger en stor möjlighet att kunna vara kreativ i gymmet, att kunna träna en övning och variera utförandet för att träffa muskeln på ett nytt sätt, till skillnad från en maskin där rörelsen är samma varje gång.

Maskiner är bra att komplettera med, speciellt maskiner som är isolerande och där du kan ta slut på dina muskler, som du kanske inte annars kan göra med tillexempel ett par hantlar i bröstpress.

Om du är lite osäker på vilka maskiner du ska använda eller om du bara ska använda fria vikter, använd fria vikter efter du värmt upp och använd dig av maskiner i slutet av dina pass. Använd kontaktformuläret under kontakta fliken så kan du köpa ett träningsprogram som är uträknat efter din kroppstyp, dina mål och den utrustning du har på ditt gym.

Vill du se mer för & nackdelar eller för djupa dig mer om fria vikter och maskiner, läs mer här: http://antonvalvring.se/archives/fria-vikter-vs-maskiner-vad-ska-jag-valja