7 steg för garanterade resultat


1 Skriv ner dina framsteg
Att använda dig av en träningsdagbok är ett perfekt hjälpmedel för dig att hålla koll på dina framsteg. Det blir genast mycket svårare att nå långsiktiga resultat om du inte har en utgångspunkt och det finns ingen ursäkt för dig att inte skriva ner hur dina pass går.

2 Gör rätt övningar
Håller du dig till de tunga basövningarna så kommer du att få resultat. Om du vill krama ur de sista ur muskeln är de isolerade övningarna alltid välkomna i slutet av dina träningspass. Men detta gäller bara om du har energi kvar efter de tunga övningarna.

3 Kör max 12 repetitioner 
Att träna för att få pump och köra 20 repetitioner per set är roligt och visst känns det som att musklerna växer, men du behöver mestadels inte köra mer än 12 repetitioner. Om du klarar av att göra fler repetitioner bör du höja din vikt, men andra regler gäller förstås när du använder dig av drop sets eller supersets.

4 Överbelasta dina muskler
Förhoppningsvis har du redan applicerat det här i din träning, nämligen att du alltid ska öka vikterna och lyfta tyngre än för några veckor sedan. Dina muskler vänjer sig efter ett tag och dom kommer inte att växa om vikter förblir detsamma. För att klara av att alltid öka vikterna i din träning behöver du ha en välplanerad kost och du behöver även skriva ner hur dina pass går.

5 Öka din proteinkonsumtion
Du behöver minst 1-1.5g protein per kroppsvikt och det är otroligt viktigt för att dina musklerna ska växa. Tänk på vilka mellanmål du får i dig.

6 Öka din testosteronnivå
Det finns en anledning till att bodybuildare alltid sover när dom har tråkigt, din kropp producerar som mest testosteron när du sover. Om din kropp är konstant stressad påverkar även det testosteronnivåerna och en konsekvens av det kan vara att din kropp lagar fett. Hård träning ökar testosteronnivåerna i kroppen och det finns även kosttillskott, testobooster, som ökar nivåerna i kroppen.

7 Dina muskler behöver 72 timmars vila
När du kör ett hårt pass är det viktigt att du låter dina muskler vila minst 72 timmar efter, sen är det fritt fram att träna dom minst lika hårt igen. Du vill att din muskel ska jobba så hårt den kan, men du behöver också låta den återhämta sig och ibland tar det längre tid att återhämta sig och då är det viktigt att du lyssnar på din kropp och tar en extra vilodag. Att överträna leder till att du tappar muskler.

 

Behöver du hjälp att tänka nytt i träningen? Tveka inte att kontakta mig! Jag hjälper dig med kost & träningsprogram online samt PT pass i Marbella.