5 muskelbyggar övningar för triceps


#1 Skull Crushers

Detta är nog favoriten och den övning som fungerar bäst för att bygga triceps. Övningen isolerar triceps medan man fortfarande kan ta tung vikt. Använd en rak eller z-stång och du kan ställa in bänken i den vinkeln som passar dig bäst. Du kan också använda hantlar i denna övningen, testa vad du tycker känns bäst.

 

#2 Tättgrepp bänkpress

Nummer två på min lista om favoritövningar för triceps. I denna övning kan du också köra lite tyngre än andra triceps övningar och de tar bort en del stress på armbågarna, tillskillnad ifrån skull crushers. Var noga med att verkligen klämma ut triceps!

 

#3 Dips

apex-dip-bars-01Det finns många olika typer av dips när det kommer till att bygga muskelmassa. Dipsen jag tycker är bäst är en ställning där du har parallella hantag att hålla i. Kör med din egen kroppsvikt eller om du är riktigt stark kan du hänga på dig vikter i ett bälte. Denna övningen är också bra att lägga in på ditt bröstpass för att trötta ut triceps och bygga ett brett bröst.

 

 

 

 

#4 Hantelpress ovanför huvudet.

Denna övning är lik scull crushers, skillnaderna är greppet och hur vikten rör sig. Jag har märkt att vissa utav min PT-klienter tycker bättre om denna övning än att köra scull crushers, då de tycker att de känns mer i triceps. Testa dig fram! Viktigt att du når strechen i botten läget och att du trycker ut triceps i toppen läget.

 

#5 Triceps kabel pushdowns

Denna övningen har jag sett att många brukar börja med på sitt pass när de kör triceps. Triceps pushdowns i kabel är väldigt stabil och kontrollerad rörelse, vilket gör att det är lätt att få igång blodflödet i muskeln när man utför denna övning. Det finns två sätt jag gillar att köra denna övningen. 1: hålla in armbågarna till kroppen och stå upprätt och pressa. 2: hålla ut armbågarna lite, luta sig lätt framåt och pressa. Det andra alternativet tillåter oftast att man kan pressa lite mer vikt, mixa lite och testa vad du tycker bäst om och vad dina muskler svarar bäst på.

 

 

Vanligaste misstaget som nybörjare gör att de vill få stora armar genom att ha stora biceps, nyckeln till ett par stora armar är att träna triceps hårt då det är en större muskel! Triceps är tre muskler (tri) medan biceps är två (bi).
Annars kan jag alltid hjälpa dig med ett skräddarsytt träningsprogram så kan jag hjälpa dig att maximera din muskeltillväxt!

Kost & träningsprogram: 699kr
Kostschema : 399kr
Träningsprogram : 399kr

– använd kontaktformuläret!