5 Effekter jag upplevt av att träna i ett varmare land


Jag har fått ny energi i träningen sen jag flyttade till Spanien. Det är intressant att uppleva hur kroppen anpassar sig till värmen här i Marbella och då menar jag inte bara att man blir solbränd. Nu i april bˆörjar värmen gå över 30 grader i solen mitt på dagen och kvällarna bli varma på altanen.

Det här är mina egna erfarenheter av att leva och träna i ett varmt land:

1) naturligt D-vitamin frÂn solen
Det fˆörsta jag märkte var att solen är uppe 2 timmar längre p kvällen vilket ger mer ”vaken” tid. Kroppen ställer in sig på att bli trött när det blir mˆörkt ute och blir det mˆörkt 2 timmar senare är man mer vaken och aktiv. Det är lättare att träna senare p dagen även under vintermånader. Vi får väl se hur det blir i sommar när det blir extremt varmt mitt på dagen. Man känner att man inte har samma behov av D-vitamintillskott.

2) Kroppen ställer om sig.
Man brukar säga att det tar två veckor fˆör kroppen att anpassa sig till värmen. När jag kom till Spanien var det fortfarande kallt p kvällar och nätter så jag fick en långsam ˆvergång till den värme som är här nu. Men man känner i kroppen att svetten inte flˆödar på 2 sekunder efter att man kommer ut i värmen som den gjorde innan kroppen anpassade sig

3) Dricker mer
Egentligen är detta ett val jag gjort men det blir naturligt då man hela tiden blir påmind om att det är varmt. Man tar helt enkelt alla tillfällen man kan att fylla p vätska och det är egentligen inget man tänker på. Det blir naturligt att alltid köpa vatten och ha det med sig. även om jag svettas mer p Powerwalk, så upplever man inte att man svettas när man ´rör sig ute i värmen. Däremot så vet jag att kroppen reglerar kroppstemperaturen och avdunstning sker även om man inte känner att man svettas p samma sätt som när man t.ex. går med vinterkläder i ett köpcentrum.

4) Aptiten påverkas
Detta kan vara ett problem och jag har anpassat mina träningstider efter detta. Det är helt enkelt lättare att äta mat p morgon och sent på kvällen än när det är riktigt varmt mitt på dagen. Perfekt med mina POWER SERIES kosttillskott p dagen här nere alltså.

5) Lättare att äta bättre
Protein i from av kött och kyckling är billigare och bättre. Frukt och grönsaker är mer solmogna, godare och lättare att äta.

6) Lättare med Cardio
Att kunna gå ut i T-shirt i februari och mars gör ju Cardio så mycket bättre. Det är betydligt mindre cardiomaskiner på gymmet.
Just nu ligger vikten p 119 kg morgonvikt och fett på 10%

Vill du köra ett pass med mig som PT i Marbella? Tveka inte att kontakta mig!