5 anledningar till att dieten inte går som du vill


1 Du lyfter inte tungt nog
När du dietar är det viktigt att du fortfarande tränar tungt, att använda en lättare vikt och köra fler repetitioner kommer inte förbränna fler kalorier. Hur mycket du förbränner beror på hur du hanterar vikten, alltså hur kontrollerat du kan göra varje repetition. Ett tyngre mer kontrollerat set kommer förbränna och ge mer än ett lättare set, även om du gör färre repetitioner med en tung vikt. Det är också viktigt att fortsätta lyfta tungt under din diet för att bibehålla din muskelmassa eftersom du successivt tappar muskelmassa vid lätta lyft på grund av att musklerna inte går sönder och bryts ner.

2 Du har inte tillräckligt hög intensitet i gymmet
Att vara aktiv i vardagen påverkar hur mycket energi du har under dina träningspass. Det är vanligt att någon som har ett stillasittande jobb generellt är tröttare än någon som har ett jobb när man rör sig mycket. Det beror på att förbränningen automatiskt sänks när kroppen är inaktiv, bakslaget blir tyvärr att du är tröttare vid aktiviteter och behöver mer vila. Ett bra tips är att cykla eller promenera de gånger du kan, kanske kan du gå till mataffären eller cykla till jobbet två gånger i veckan.

3 Du äter inte tillräckligt
Det är viktigt att dieta med måtta, du vill att din diet går långsamt i början hellre än att du dietar för aggressivt. Att strypa all mat från start gör att kroppen går in i försvarsläge och sparar på all mat den får. Vilket gör att din förbränning stannar upp.

4 Du använder inte någon fatburner
Det finns studier som visar på att de naturliga ämnena som finns i en fatburner ökar din förbränning. Köp Bodyfights Fatburner här.

5 Du kör inte HIIT cardio 
HIIT carido innebär att du kombinerar hög intensitet (nå din maxpuls) med intervall träning (växla lågintensiv och högintensiv träning). Eftersom du ger allt du har under en kort tid och sedan vilar en kort tid, bränner du mer fett på mindre tid.

Att dieta kräver otroligt mycket disciplin och hårt arbete, men i slutändan är det alltid värt det. Det är bara du som kan förändra din livsstil, men jag hjälper dig gärna att lägga upp en plan för hur du ska gå till väga på snabbast möjliga sätt.

Vill du köra ett pass PT pass med mig i Marbella eller köpa kost & träningsprogram online? Tveka inte att kontakta mig!