10 saker att äta för att bygga muskler snabbt


Det finns en rad olika typer av mat som är viktiga för att kunna bygga maximalt med muskler. Här listar jag några utav det jag tycker är viktigast.

Hälsosamma fetter

Hälsosamma fetter spelar roll i hormonreglering och fettförbränning, men ger också en bra grund för att bygga muskelmassa.

Ägg

En bodybuilding-klassiker. Ägg innehåller högkvalitetsprotein, aminosyror och vitaminer. Det är inte så dyrt med ägg och de kan tillagas snabbt och lätt. Trots vad vissa säger om äggulan så innehåller den användbara näringsämnen, man bör inte slänga den. Ett par hela ägg + lite flytande äggvita ger en bra protein-kombo!

Whey protein-pulver

Whey protein är nog det kosttillskottet som är mest populärt och som flest använder och det av en anledning. Det är ett högkvalitetsprotein, kan snabbt tas upp av kroppen och det är inte så dyrt. Att förbereda ett par proteinshakes tar kort tid och de behöver inte ens stå i kylen. Även folk som inte använder det för att bygga muskler kan använda whey protein som mellanmål, men komihåg – riktig mat är bäst!

Fisk

Fisk innehåller mycket Omega 3 fetter och protein. Fisk är bra för att boosta metabolismen och för att förbränna fett.

Havregryn

Havregryn är en populär källa av kolhydrater eftersom det har ett lågt GI-värde. Det är viktigt att äta högkvalitets-kolhydrater om man vill bygga muskler och lägga på sig vikt.

Magert nötkött

Nötkött är en viktig källa av protein som många proffsbyggare ser som ett måste i sin diet. Det innehåller mycket näringsämnen, aminosyror och vitaminer och bara ca 150 kcal per 100g. Försök äta magert kött eftersom kött med fett innehåller mycket mer kalorier vilket inte hjälper lika bra att om man vill lägga på sig kvalitetsmassa.

Kyckling och stekta grönsaker

Kyckling och stekta grönsaker

Kyckling utan skinn

Kyckling utan skinn är en jättebra källa av proteiner, det håller hög kvalitet och har väldigt lite kalorier. Det är lätt att tillaga och går oftast att köpa i olika storlekar. var noga med att ta bort skinnet för det innehåller inga användbara näringsämnen och onödigt mycket kalorier.

Fullkorn

Fullkorn, tex brunt ris är lättare för magen att smälta och innehåller bättre näringsämnen än andra typer av korn. Fullkorn ger dig mer energi och reglerar hormonnivåerna.

Frukt och grönsaker

Det är viktigt att få i sig grönsaker och frukt då de har viktiga fibrer, näringsämnen och mineraler som får din kropp att fungera normalt.

Keso

Keso är en bra källa utav caesin-protein. Casein-protein har ett långsamt upptag av kroppen. Många bodybuilders äter keso innan de ska sova eller innan långa perioder när det kan vara svårt att äta. Keso innehåller en bra dos utav näringsämnen så som, B-vitamin och kalcium. Köp den som är fettfri eller innehåller väldigt lite fett.

 

Behöver du hjälp i kost-djungeln? köp ett skräddarsytt kostschema ifrån mig!

Kost & träningsprogram: 699kr
Kostschema : 399kr
Träningsprogram : 399kr

– använd kontaktformuläret!